Центральний апарат Державної фіскальної служби ухвалив рішення щодо звільнення низки керівників та заступників Вінницької, Волинської, Запорізької, Полтавської, Рівненської та Сумської митниць ДФС, начальників окремих митних постів.

 

Такі рішення ухвалено за результатами перевірок у восьми обласних підрозділах, інформує прес-служба ДФС. Аудит проводився, крім згаданих вище областей, на Житомирщині та Харківщині.

 

"Значні недоліки та порушення при організації митного контролю й митного оформлення товарів, транспортних засобів, боротьби з контрабандою та протидії митним правопорушенням були викриті майже на кожній митниці. Численні випадки ввезення транспортних засобів на митну територію в режимі «транзит» з метою уникнення сплати митних платежів та користування ними на території України", – ідеться у повідомленні ДФС.

 

Матеріали перевірки передали компетентним органам "для з’ясування ознак правопорушень, в тому числі і їх корупційної складової".

 

Відзначимо, ДФС стала нещодавно фіґурантом низки гучних скандалів. Зокрема, голова служби Роман Насіров досі не пояснив походження власної квартири у Лондоні.

 

22.09.2015