Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський висловив зауваження до способу формування конкурсної комісії, котра має комплектувати антикорупційну прокуратуру.

 

"Експертна спільнота і представники громадянського суспільства висловили своє вагоме занепокоєння з приводу призначень, які здійснив у конкурсній комісії генеральний прокурор. Я би хотів закликати до нагальної необхідності для суспільства бути цілковито впевненим у членах конкурсної комісії, призначених як Верховною Радою, так і генеральним прокурором", – заявив Томбінський, за повідомленням представництва ЄС в Україні.

 

Амбасадор наголосив, що від того, наскільки швидко антикорупційні прокурори розпочнуть роботу, залежить ефективне функціонування новоствореного Антикорупційного бюро. "Дуже сподіваюся, що спеціалізовані Антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро почнуть повністю діяти найближчим часом і допомагатимуть у боротьбі проти корупції в Україні", – заявив Томбінський.

 

Голова представництва ЄС оголосив свою заяву під час спільної з генеральним прокурором конференції, присвяченій конкурсному відбору на заміщення посад керівників місцевих прокуратур в рамках проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні". Віктор Шокін запевнив Томбінського, що "антикорупційна" комісія працюватиме відкрито й чесно. "Всі умови для того, щоб суспільство чуло, бачило і розуміло, що робиться на цьому конкурсі будуть виконані", – заявив Шокін, інформує ГПУ.

 

21.09.2015