АП розробляє план дій на випадок сепаратних виборів на Донбасі.

Україна розробляє з міжнародними партнерами подальший план дій у разі проведення бойовиками незаконних виборів на Донбасі.

 

Про це повідомив на брифінгу заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, інформує УНІАН.

 

За словами Єлісєєва, у п'ятницю відбулися консультації з німецькою стороною з тим, щоби скоординувати позиції стосовно заходів на вимогу скасувати заплановані бойовиками вибори на Донбасі.

 

Заступник АП нагадав, що будь-які вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей мають відбуватися згідно з українським законодавством з повним дотриманням стандартів БДІПЛ/ОБСЄ.

 

"Ми сподіваємося, що ці меседжі і сигнали таки нарешті будуть почуті у відповідній столиці, і все-таки ці вибори будуть скасовані, інакше тоді наслідки проведення цих виборів будуть мати непередбачені негативні наслідки для всього процесу", – наголосив Єлісєєв.

 

Він підкреслив, що "в нас дійсно відбувається активний діалог з нашими партнерами на предмет розробки цілого комплексу дій і заходів у разі, якщо негативний сценарій відбудеться, тобто якщо ці вибори відбудуться". Разом з тим, він сказав, що Україна все ще сподівається, що вибори бойовиків на Донбасі будуть скасовані.

 

18.09.2015