Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради із закликом ухвалити пакет законопроектів щодо реструктуризації і списання боргів. За словами глави уряду, блокування проекту означатиме дефолт.

 

"Неголосування за цей пакет означає фактичне оголошення дефолту. Неголосування за цей пакет означає те, що українські громадяни не зможуть отримати підвищення соціальних пільг, стандартів, пенсій і заробітних плат", – заявив Яценюк, за повідомленням "Урядового порталу".

 

Прем'єр-міністр наголосив, що голосування на підтримку реструктуризації дасть країні додатковий фінансовий ресурс і можливість проводити економічні реформи. "Цей уряд при підтримці Верховної Ради України, на яку я сподіваюся, спише борги і дасть можливість для української економіки рости, а українцям – отримувати гідну заробітну платню і мати можливість далі створювати економічні підвалини для росту країни", – пообіцяв глава уряду.

 

Яценюк поінформував, що Кабмін планує підняти пенсії в середньому на 13%, а заробітну платню для висококваліфікованих працівників, вчителів і лікарів – на 19%.

 

17.09.2015