Начальник Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко подала до демісії.

 

Свою заяву вона оголосила в ефірі телеканалу espreso.tv.

 

Тищенко заявила, що правоохоронно-юстиційна система України "залишається критично корумпованою і не готовою для повернення активів, які були набуті злочинним шляхом режимом Віктора Януковича", а саме управління не може існувати "у процесуальному та політичному вакуумі".

 

Скандальна чиновниця, котра була фігурантом кримінального розслідування стосовно Мухтара Аблязова, заявила, що на рішення про відставку вплинула також інформаційна кампанія щодо закону про спеціальну конфіскацію. "Усі ці інформаційні атаки були в принципі направлені як проти управління, яке я очолюю, так і проти мене особисто і ці інформаційні атаки виявилися успішними. Тому це позначилося і на Управлінні, яке я очолюю, і на його результатах роботи, і це позначилося на тих законодавчих ініціативах, на їхньому проходженні, до яких ми долучилися. Саме тому, оскільки посада ніколи не була для мене метою, а метою все ж таки було повернення коштів, сьогодні я подала заяву про звільнення", – заявила Тищенко.

 

Управління з повернення активів, набутих незаконним шляхом, було створене при МВС у липні. Олена Тищенко була також фігуранткою кількох інших скандалів, зокрема щодо продажу за заниженою ціною конфіскованої нафти Курченка. Нещодавно виявилося, що вона володіє двома маєтками у Франції та Британії.

 

17.09.2015