Верховній Раді забракло голосів для того, щоб відправити у відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

 

Народні депутати тричі поверталися до кадрового питання – та необхідних 226 голосів не назбирується, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Голова ВР Володимир Гройсман оголосив перерву в засіданні до 16:00. Вечірнє засідання знову розпочнеться з відставки Вощевського.

 

Сам віце-прем'єр, виступаючи на пленарному засіданні, заявив, що Україна мусить перейти до парламентської республіки. "Ми вибираємо прем'єра, він має бути від першої до останньої літери відповідальним і за оборону та безпеку, і за внутрішню, і за зовнішню політику, а президент повинен обиратися лише в залі... Це те, що робить вся Європа", – заявив "радикальний" міністр.

 

Вощевський заявив, що протистояння між президентом і прем'єром, зокрема, блокує проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі. "Уряд не контролює ситуації в енергетиці. Причина цього, можливо, об'єктивна, але все таки, суб'єктивного плану – шість доручень прем'єр-міністра і чотири мої доручення міністрові енергетики залишилися без належної реакції", – заявив напів-віце-прем'єр.

 

15.09.2015