Голова Тернопільської ОДА призначив собі тимчасовим заступником корупціонера.

Дані про радника голови Тернопільської ОДА Віктора Овчарука містяться у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

 

Як повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА, голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна своїм розпорядженням №376-к від 10 вересня поклав тимчасове виконання обов’язків заступника голови ОДА на свого радника Віктора Овчарука.

 

"З метою забезпечення належного виконання повноважень Тернопільської обласної державної адміністрації у зв’язку із вакантною посадою заступника голови облдержадміністрації (з гуманітарних питань), тимчасово покласти, до призначення в установленому порядку заступника голови облдержадміністрації виконання обов’язків заступника голови обласної державної адміністрації на Овчарука В.В.", - йдеться у розпорядженні Степана Барни.

 

Цим самим розпорядженням Степан Барна звільнив Віктора Овчарука з посади заступника директора департаменту – начальника управління надання медичної допомоги населенню та організаційно-правового забезпечення департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА і призначив його радником патронатної служби апарату облдержадміністрації.

 

Нагадаємо, що чутки про призначення Овчарука заступником голови ОДА почали поширювати на початку серпня цього року.

 

За даними Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, Віктора Овчарука притягували до кримінальної відповідальності за шахрайство і зловживання службовим становищем. Втім, від відбування присудженого покарання у 2012 році Овчарука звільнили на підставі Закону України "Про амністію в 2011 році". Овчарук був засуджений Тернопільським міськрайонним судом у 2012 році до двох років шести місяців обмеження волі. Втім, тоді суд не призначив йому додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов’язків у сфері медицини. Овчарук працював тоді у Головному управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

 

15.09.2015