Наступного тижня почнуть тестувати кандидатів до патрульної поліції.

Очолити підрозділ патрульної поліції в Івано-Франківську має шанси людина з тих міст, у яких вона вже працює.

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua, 21 вересня, у понеділок в Івано-Франківську розпочнуть тестування претендентів на місця у міському підрозділі патрульної поліції. Про це розповів нині на прес-конференції народний депутат України, член колегії МВС та куратор створення патрульної поліції в Івано-Франківську - Мустафа Найєм.

 

За словами Найєма, претенденти проходитимуть чотири етапи тестування – на загальний рівень знань, військово-лікарську комісію, фізичну підготовку та співбесіду. У МВС обіцяють зробити процес максимально прозорим.

 

”Ми зацікавлені в тому, щоб місто знало своїх поліцейських. Тому запрошуємо громадськість до контролю”, – каже Найєм. Місцеві активісти зможуть бути присутніми під час співбесіди.

 

Крім того, стало відомо, що за процесом формування міського підрозділу патрульної поліції наглядатиме киянин.

 

“Оскільки місто велике і у нас багато роботи, ми долучили до процесу запуску поліції в Івано-Франківську одного патрульного поліцейського з Києва, який має практичні навички", - заявив Найєм.

 

За інформацією "Бліц-інфо", керівником підрозділу патрульної поліції в Івано-Франківську може стати людина з іншої області. Про це сьогодні на прес-конференції розповів начальник УМВС України в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. За його словами, він особисто просив міністра внутрішніх справ призначити на цю посаду людину з "певним досвідом цієї роботи, відповідно з іншого регіону України".

 

Нагадаємо, як розповідав "Z", набір до патрульної поліції в Івано-Франківську триватиме до 18 вересня. У Львові патрульна поліція розпочала роботу 23 серпня цього року. Зараз у Львові службу несуть 410 патрульних поліціянтів, але після випуску третього і четвертого наборів слухачів їхню кількість планують збільшити до 620 осіб. У Тернополі прийом анкет до патрульної поліції розпочнеться 14 жовтня.

 

14.09.2015