Люди Гриценка стали секретарями обласної та міської виборчих комісій.

До складу цих комісій їх делегували маловідомі Народно-демократична партія та "Україна Соборна".

 

Як повідомляє прес-служба ЦВК, на своєму засіданні 11 вересня Комісія прийняла постанову №273 "Про зміни в складі територіальних виборчих комісій,  що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". З додатку №11 до цієї постанови випливає, що ЦВК змінила секретарів Львівської обласної та Львівської міської виборчих комісій. Обидві заміни відбулися за поданнями партій, що пропонували своїх кандидатів до цих виборчих комісій - Народно-демократичної партії та "України Соборної".

 

Відтак, за поданням місцевої організації Народно-демократичної партії секретаря Львівської обласної виборчої комісії Юлію Чагайду ЦВК замінила на Володимира Різова. Водночас, за поданням місцевої організації "України Соборної", ЦВК замінила секретаря Львівської міської виборчої комісії Андрія Куртяка на Вікторію Колбас. 

 

Володимир Різов на позачергових президентських виборах у травні 2014 року очолював одну з дільничних виборчих комісій у Львові в окрузі №117 за поданням кандидата на посаду президента Анатолія Гриценка. Водночас, на позачергових парламентських виборах у жовтні 2014 року Різов очолював одну з дільничних виборчих комісій у Львові в окрузі №116 за поданням політичної сили, яку очолює той самий політик - партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)".

 

Вікторія Колбас на позачергових президентських виборах у травні 2014 року була заступником голови окружної виборчої комісії в окрузі №118 на Львівщині за поданням того самого Анатолія Гриценка. Водночас, вона вже має досвід роботи у територіальних виборчих комісіях на виборах різного рівня, представляючи у комісіях різні політичні сили.

 

Нагадаємо, як повідомляв раніше "Z", представники БПП і УДАРу очолили мало не половину тервиборчкомів Львівської області. Крім того, "Самопоміч" отримала менше ключових посад у районних та міських виборчих комісіях, ніж "Батьківщина" чи "Радикальна Партія Олега Ляшка". Львівську обласну виборчу комісію очолив представник УДАРу, а Львівську міську - представник БПП.

 

14.09.2015