Суд вирішив стягнути ще 2,7 млн грн з "Трускавецького водоканалу" на користь "Дрогобичводоканалу".

Загалом, підтверджений Господарським судом у Львівській області борг "Трускавецького водоканалу" є вже більшим за 7,8 млн грн. Борг виник через суперечку навколо тарифу між двома підприємствами.

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, Господарський суд Львівської області задовольнив позов Дрогобицької міжрайонної прокуратури про стягнення з ТОВ "Трускавецький водоканал" понад 2,7 млн грн боргу за надані послуги водопостачання та водовідведення на користь КП "Дрогобичводоканал". Прокуратура звернулася до суду з цим позовом у червні цього року.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z"борг ТОВ «Трускавецький водоканал» перед КП «Дрогобичводоканал» на 27 липня цього року становив, за даними останнього, 12,2 млн грн. Через цей борг «Дрогобичводоканал» постійно не може розрахуватися за спожиту електроенергію з «Львівобленерго», тому останнє регулярно погрожує припинити йому електропостачання.

 

16 червня цього року Господарський суд Львівської області визнав борг ТОВ «Трускавецький водоканал» у сумі близько 5,1 млн грн перед КП «Дрогобичводоканал» станом на 1 листопада 2014 р. «Трускавецький водоканал» подав на це рішення апеляційну скаргу. 

 

КП «Дрогобичводоканал» забезпечує водопостачанням Дрогобич, Стебник, Трускавець і 13 сіл Дрогобицького та Стрийського району. У Трускавці послуги водопостачання населенню і підприємствам надає ТОВ "Трускавецький водоканал", але воду фактично забезпечує КП "Дрогобичводоканал". Борг "Трускавецького водоканалу" перед "Дрогобичводоканалом", за даними "Трускавецького вісника", виник через занижений у Трускавці тариф на водопостачання і водовідведення. Натомість, у виконкомі Трускавецької міської ради вважають, що це "Дрогобичводоканал" завищує для Трускавця свій тариф, і повинен знизити його. 

 

Засновниками ТОВ «Трускавецький водоканал», за даними ЄДР, є Трускавецька міська рада (51%)  і ТОВ «Альфа-плюс» (49%).  Кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) останнього є львів’янин Володимир Дух і сейшельчанка Лябонт Елізана Марі-Антуанет.

 

10.09.2015