"Скорзонера" прибрала бітумну установку з території летовища.

Компанія виконала свою обіцянку демонтувати установку протягом двох тижнів. Втім, тимчасова комісія обласної ради, що з'ясовує законність її встановлення, все одно має намір працювати задля того, щоб "Скорзонера", з якою пов'язаний кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська Олександр Шевченко, відповіла за допущені порушення.

 

Як повідомляє інтернет-видання "Бліц-інфо", ТОВ "Скорзонера", що є концесіонером летовища в Івано-Франківську, таки демонтувала установку для виготовлення складників асфальтобетону, розміщену на території летовища. У цьому пересвідчилися члени тимчасової комісії Івано-Франківської обласної ради, що з'ясовує законність встановлення і експлуатації "Скорзонерою" цієї установки.

 

 

Нині, 9 вересня, відбулося друге засідання тимчасової комісії, після якого члени комісії та представники різних обласних служб перевірили на місці, чи виконала "Скорзонера" свою обіцянку демонтувати установку у двотижневий термін. Як розповідає "Бліц-інфо" від установки залишилися лише бетонний фундамент та чорні калюжі з бітумної емульсії.

 

Попри демонтаж установки, голова тимчасової комісії, депутат облради Cергій Федорців ("Свобода"), вважає, що робота комісії триватиме. На його думку, концесіонер нести відповідальність за її встановлення: "Комісія проаналізує всі факти і зробить висновок, який буде озвучений на сесії облради. І вже депутати вирішуватимуть яким чином діяти далі".

 

Крім того, як інформує агенція новин Galka.if.ua, нині на засіданні тимчасової комісії заслухали заступника начальника відділу державного нагляду та контролю у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Управління ДСНС в Івано-Франківській області Віктора Іваницького. За його словами, відстані для розміщення установки за нормами пожежної безпеки були недотримані і це було зрозуміло візуально ще під час першого виїзду до аеропорту. "На сьогодні ніхто заяви на технічні умови не подавав, хоча вони є обов'язковими і без них вони не можуть здійснювати будь-яка діяльність. Після того мала бути зроблена ще певна експертиза на рівень небезпеки, який там 4-5-й. Та ми не маємо право на перевірки, оскільки діє мораторій на будь-які перевірки", - зауважив Іваницький.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", "Скорзонера" встановила і експлуатує бітумну установку в аеропорту без дозволів і з порушеннями. Так вважають представники санепідслужби та держекоінспекції області, що брали участь у засіданні тимчасової комісії Івано-Франківської обласної ради 27 серпня. Згадану комісію обласна рада створила 21 серпня для вивчення питання спорудження та експлуатації "Скорзонерою" бітумної установки на території аеропорту. Крім того, тоді ж обласна рада вирішила розглянути проект рішення про розірвання через суд договору концесії аеропорту зі "Скорзонерою", якщо компанія не демонтує установку за два тижні. 

 

Мешканці Івано-Франківська, зокрема мікрорайону Опришівці, вимагали від "Скорзонери" зупинити роботу установки для виготовлення бітумної емульсії на території летовища і демонтувати її. "Скорзонера" наполягала на тому, що на території летовища немає асфальтового заводу, у побудові якого його звинувачували міський голова, депутати міської та обласної ради та мешканці прилеглого мікрорайону. Колишній директор "Скорзонери", народний депутат Олександр Шевченко, має намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська на виборах 25 жовтня.

 

09.09.2015