Директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування Національного банку України Леонід Антоненко подає у відставку з посади у зв'язку з неможливістю проведення запропонованих ним реформ.

 

"Я йду, адже реформа, за котру я відповідав [...], забуксувала й починає давати задній хід", – написав Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

 

Леонід мав намір утілити реформу реєстраційних процедур щодо отримання кредитів від нерезидентів. "Реформа не відбулася. Навпаки: набирають обертів сили реакції. Зловживаючи своїм правом реєстрації укладених угод, НБУ втручається у сферу дії фундаментальних основ цивільного обігу, позбавляючи юридичної сили цілі глави Цивільного кодексу", – зазначив Антоненко.

 

За його словами, НБУ незабаром передасть функцію реєстрації кредитів від нерезидентів у підпорядкування департаменту реєстраційних питань. "Новий керівник буде похований під рутиною десятків тисяч реєстраційних дій, за кожну з яких він нестиме особисту відповідальність. Це ідеальний спосіб відвернути увагу від важливіших завдань, поховати реформи у рутині", – вважає Антоненко.

 

У відставку також подає керівник управліннея реєстрації та ліцензування банків НБУ Олександр Бевз.

 

09.09.2015