Перші вибори відбудуться лише у 15 об'єднаних територіальних громадах області.

З них вісім розташовані у Самбірському районі. Загалом, в області запланували створити 160 об'єднаних тергромад.

 

Як повідомляє прес-служба ЦВК, на своєму засіданні 7 вересня Центральна виборча комісія розглянула звернення облдержадміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших виборів у новостворених об'єднаних територіальних громадах. Комісія встановила, що вони надійшли у встановлений строк та відповідають вимогам законодавства України. Відтак, ЦВК прийняла постанову №232 від 7 вересня "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року". З додатку №1 до постанови випливає, що ЦВК у відповідь на звернення Львівської ОДА призначила перші вибори у 15 новостворених об'єднаних громадах Львівської області.

 

Перші вибори, зокрема, відбудуться у восьми об'єднаних територіальних громадах у Самбірському районі - Новокалинівській міській, Дублянській селищній, Бабинській, Бісковицькій, Вільшаницькій, Воле-Баранецькій, Луківській, Чуквянській сільських ОТГ. Крім того, перші вибори відбудуться у двох об'єднаних територіальних громадах у Старосамбірському районі (у Міженецькій і Новоміській сільських ОТГ) і у двох - у Жидачівському (у Гніздичівській селищній і Новострілищанській селищній ОТГ). У Стрийському районі перші вибори пройдуть у Грабовецькій сільській ОТГ, у Миколаївському - у Тростянецькій сільській ОТГ, а у Бродівському - у Заболотцівській сільській ОТГ.

 

Як повідомляв "Z" 4 серпня цього року з посиланням на Офіс реформ Львівщини, бажання об'єднатися до місцевих виборів тоді виявляли представники 30 перспективних об'єднаних територіальних громад. Втім, лише 15 з них змогли вчасно отримати від ОДА висновок на відповідність Конституції та законам України рішень своїх рад. Загалом, перспективний план об'єднання громад області передбачає утворення на Львівщині 160 об'єднаних територіальних громад. 

 

Нагадаємо також, що перші вибори відповідно до постанов ЦВК відбудуться також у 26 об'єднаних територіальних громадах у Тернопільській області і трьох - в Івано-Франківській.

 

08.09.2015