Прокуратура відкрила кримінальне провадження через продаж майна "Полярону" за заниженою вартістю.

Приміщення вже ліквідованого "Полярону" на вулиці Угорській у Львові разом із земельною ділянкою понад 3,4 га продали лише за 4,56 млн грн. 

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, прокуратура Сихівського району Львова відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати майна ПАТ НВК "Полярон". Підприємство, що на 100% належало державі, остаточно ліквідували у липні цього року.

 

У повідомленні йдеться, що прокуратура відреагувала на повідомлення у засобах масової інформації про допущені порушення вимог чинного законодавства при реалізації, в ході процедури банкрутства, майна ПАТ НВК "Полярон" за заниженою вартістю. 4 вересня цього року прокуратура Сихівського району Львова внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах).

 

Як стало відомо "Z", майно "Полярону" на торгах 22 квітня цього року продали за 4561139,80 грн. Оцінювач майна підготував висновок про його вартість у 4515980 грн. Йдеться про об᾽єкти нерухомості загальною площею понад 7300 квадратних метрів та земельну ділянку, на якій вони знаходяться, площею понад 3,4 га. 

 

За інформацією Регіонального відділення Фонду державного майну України у Львівській області, 100% акцій ПАТ "Науково-виробничий комплекс "Полярон" перебували у державній власності. 17 липня цього року відбулося засідання комітету кредиторів "Полярону", на якому вони схвалили звіт ліквідатора та розглянули ліквідаційний баланс. Ухвалою Господарського суду Львівської області від 23 липня 2015 року був затверджений звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, ПАТ "НВК "Полярон" було ліквідовано.

 

04.09.2015