Екс-міністрові аграрної політики Ігорю Швайці та екс-нардепу Юрію Сиротюку висунули підозру у скоєнні злочинів у зв'язку з сутичками під стінами Верховної Ради 31 серпня.

 

Про це повідомив голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок по завершенні допиту у прокуратурі.

 

"Вже в коридорах головного слідчого управління я дізнався, що оголошено про підозру Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку", – повідомив Тягнибок.

 

Сам Швайка повідомив, що йому висунули підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 294 КК України (участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки). "Своїми умисними діями,що відобразилися в активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особистістю, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, Швайка Ігор Олександрович, вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 294 КК України", – йдеться у документі, оприлюдненому Швайкою. За словами екс-міністра, слідчі подали клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

 

Щодо Олега Тягнибока, то відвідував правоохоронців у статусі свідка й відповів на три десятка запитань у справі про сутички під ВР. При цьому він стверджує, що самостійно прийшов до слідчого, хоча особисто повістки не отримував.

 

Розповідаючи про Ігоря Гуменюка, котрого звинувачують у метанні гранати до лав правоохоронців, Олег Тягнибок заявив, що той не мав партійного посвідчення. "Він перебував безпосередньо на передовій, причому, без ротації, офіційно став бійцем батальйону "Січ", він перервав будь-кі юридичні зв'язки з ВО "Свобода", як і інші наші партійці, які воюють сьогодні у складі добровольчих батальйонів МВС, Нацгвардії, а таких – тисячі людей. Тобто, юридично вони безпартійні, хоча, хто демобілізується, повертають своє членство у ВО "Свобода". Гуменюк партійного свідоцтва не мав, він був членом і, напевно, залишається громадської організації "Сокіл", – сказав Тягнибок.

 

04.09.2015