У Казахстані ліквідовано Комуністичну партію.

Таке рішення виніс Спеціалізований міжрайонний економічний суд Алмати, повідомляє інформаційний портал Tengrinews.kz з посиланням на керівника прес-служби суду Куандика Ешімета.

 

 

«Міністерство юстиції Казахстану звернулося з позовною заявою до суду, в якому просило ліквідувати Комуністичну партію Казахстану, оскільки за результатами перевірки в діяльності партії виявлено  порушення вимог законодавства. Суд постановив позов Міністерства юстиції задовольнити, ліквідувати громадське об'єднання «Комуністична партія Казахстану», стягнути з неї держмито на суму 1982 тенге», - зазначив Ешімет.

 

Комуністична партія Казахстану була зареєстрована 27 серпня 1998 року, потім перереєстрована у 2003 році. Першим секретарем Центрального комітету партії був Серікболсин Абдільдін. За результатами виборів 1999 року, партію в парламенті Казахстану – Мажилісі – представляли два депутати, які пройшли за партійним списком. У 2004 році партія розкололася, і від неї відокремилася Комуністична Народна партія Казахстану.

 

Своїми основними цілями Комуністична партія Казахстану вважала «створення умов для побудови в республіці суспільства свободи і соціальної справедливості, заснованого на принципах наукового соціалізму», а в подальшому – побудову комуністичного суспільного ладу. 

04.09.2015