"Укрнафта" не виплачуватиме державі дивіденди за 2014 рік.

Компанія "Укрнафта" стверджує, що не має зобов'язань перед державою у виплаті дивідендів за 2014 рік, адже вона нібито "зарахувала" ці кошти до суперечливого боргу "Нафтогазу" перед "Укрнафтою" за зустрічними зобов'язаннями.

 

Про це повідомила прес-служба "Укрнафти".

 

"Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» повідомляє про виконання в повному обсязі своїх зобов’язань з виплати Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» дивідендів за 2014 рік у сумі 632 304 449,92 грн. Враховуючи наявність у НАК «Нафтогаз України» перед ПАТ «Укрнафта» зустрічних грошових зобов’язань з відшкодування шкоди, завданої товариству внаслідок протиправного заволодіння та розпорядження компанією природним газом ПАТ «Укрнафта» видобутку січня-лютого 2008 року, виплата дивідендів проведена на підставі статті 601 Цивільного кодексу України шляхом зарахування".

 

У компанії, контрольованій надалі Ігорем Коломойським, стверджують, що такий спосіб припинення грошових зобов’язань "повністю відповідає вимогам чинного законодавства України та є абсолютно правомірним".

 

02.09.2015