У Грузії відбулися кадрові перестановки в уряді.

Зокрема, новим міністром закордонних справ став Георгій Квірікашвілі, котрий досі очолював Міністерство економіки та сталого розвитку республіки. Про це повідомляє агентсво Georgia-Online.

 

 

Нагадаємо, що раніше (з листопада 2014 року) посаду шефа грузинської дипломатії  обіймала Тамара Беручашвілі.

 

На посаду міністра економіки та сталого розвитку призначено колишнього віце-мера міста Тбілісі Дмитра Кумсішвілі.

 

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, презентуючи нових людей в кабінеті, зазначив: «Хочу представити зміни в Кабміні, які ще більше підінмуть ефективність нашого уряду. Пост глави МЗС займе Георгій Квірікашвілі. Він як і раніше буде віце-прем'єром нашого уряду. Уряд сконцентровано на такому економічному розвитку, яке створює робочі місця і дає вигоду кожному громадянину Грузії. Саме ця мета визначає нашу зовнішню політику і внутрішньоекономічний  порядок денний. Тому, консолідація цих двох сфер на даному етапі дуже важлива. Я вважаю, що пан Георгій Квірікашвілі буде дуже успішним міністром закордонних справ. Його знання та досвід допоможуть нам у здійсненні такої зовнішньої політики , яка буде ще тісніше пов'язана з нашими економічними пріоритетами і принесе нашій країні більше успіху і в зовнішньополітичному напрямі, і в посиленні економічної політики. Так що, я впевнений, що пан Георгій виконає цю функцію з особливою ефективністю», - заявив Гарібашвілі.

 

Георгій Квірікашвілі закінчив лікувальний факультет Державного медичного інституту (1991), є випускником економічного факультету Тбіліського державного університету ім. І. Джавахішвілі (1995) за спеціальністю «Планування промисловості». У 1998 році він закінчив магістратуру Іллінойсського університету (University of Illinois at Champaign-Urbana, IL, USA, Master of Science in Finance), є магістром у фінансових питаннях.

 

У 2006-2011 роках Квірікашвілі обіймав посаду генерального директора банку «Карту», який належить мільярдерові Бідзіні Іванішвілі. З 2012 року обіймав посаду міністра економіки та сталого розвитку Грузії.

01.09.2015