"Скорзонера" встановила і експлуатує бітумну установку в аеропорту без дозволів і з порушеннями.

Так вважають представники санепідслужби та держекоінспекції області, що брали участь у засіданні тимчасової комісії Івано-Франківської обласної ради. 

 

Як повідомляє агенція новин Galka.if.ua, під час засідання тимчасової комісії Івано-Франківської обласної ради, що вивчає законність та правомірність спорудження бітумної установки для виробництва асфальтних складників на території міжнародного аеропорту “Івано-Франківськ”, представники Державної санітарно-епідеміологічної служби та Державної екологічної інспекції заявили, що установку встановили з порушеннями і без дозволів.

 

 

За даними Головного управління санепідемслужби в Івано-Франківській області, у випадку зі спорудженням установки для виготовлення бітумної емульсії на території аеропорту не була дотримана вимога щодо встановлення санітарно-захисної зони, що повинна становити 1000 метрів від самого об'єкту.

 

Крім того, представники Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області стверджують, що установку в аеропорту запустили без дозволу на викиди в атмосферу, що вже є правопорушенням. За їхніми словами, спорудження та запуск такої установки потребують низки документів та дозволів – проект будівництва, дозволів на викиди та відходи. Цих документів у ТОВ "Скорзонера", що є концесіонером аеропорту, немає.

 

Нагадаємо, як інформував "Z", Івано-Франківська обласна рада створила 21 серпня комісію для вивчення питання спорудження та експлуатації "Скорзонерою" бітумної установки для виробництва асфальтних складників на території аеропорту. Крім того, обласна рада вирішила розглянути проект рішення про розірвання через суд договору концесії аеропорту зі "Скорзонерою", якщо компанія не демонтує установку за два тижні. 

 

Мешканці Івано-Франківська, зокрема мікрорайону Опришівці, вимагають від "Скорзонери" зупинити роботу установки для виготовлення бітумної емульсії на території летовища і демонтувати її. Концесіонер аеропорту наполягає на тому, що на території летовища немає асфальтового заводу. Міська влада та мешканці прилеглого мікрорайону мають протилежну думку. Колишній директор "Скорзонери", народний депутат Олександр Шевченко, має намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська.

 

27.08.2015