Патрульна поліція вийде на вулиці міста у неділю.

Це на п'ять днів раніше, ніж планували. Керувати патрульною поліцією Львова Арсен Аваков призначив 26-річного капрала Юрія Зозулю.

 

Як повідомив у своєму Facebook-профілі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 23 серпня підрозділи патрульної поліції мають вийти на вулиці Львова. Патрульну поліцію у Львові очолить молодший сержант (капрал) Юрій Зозуля, нині заступник командира третього батальйону Головного управління патрульної поліції Києва.

 

«23 серпня у Львові о 10:00, у День державного прапора — даємо старт Новій патрульній поліції!! 600 нових поліцейських вийдуть на патрулювання міста. Зустрічайте!» — написав в себе у FB-профілі Арсен Аваков.

 

Аваков пояснив, що призначив 26-річного Зозулю керівником патрульної поліції Львова як «одного з найкращих» у патрульній поліції Києва, оскільки в нього є «енергія і воля до змін», а «знання і досвід прийдуть». Нині Зозуля навчається в Національній академії внутрішніх справ, а перед цим вчився у Польщі.

 

 

Зозуля за час роботи у патрульній поліції Києва став знаним з того, що склав адмінпротоколи на народного депутата України Сергія Мельничука за ст. 126 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування» та на Григорія Суркіса, віце-президента УЄФА за ст. 122-5 КУпАП «Порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв». 

 

Як інформує ZAXID.NET, 21 серпня майбутні поліціянти складатимуть випускні іспити. Тим часом частину форми та автівок для патрульної поліції вже перевезли до Львова. За планом патрульна поліція мала почати свою роботу у Львові 28 серпня, причини перенесення початку її роботи на 23 серпня поки що невідомі.

 

Нині, 20 серпня, Закон України «Про національну поліцію» набув чинності щодо підрозділів патрульної поліції у Львові та Одесі. Перехід від міліції до поліції має остаточно завершитися до кінця 2016 року. 

 

20.08.2015