Кабмін відкладе приватизацію Одеського припортового заводу.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України відкладе приватизацію Одеського припортового заводу для проведення її згідно з новими правилами.

 

"Я не можу допустити заниження вартості цього об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри при приватизації об'єктів державної власності... Ми маємо йти за високими стандартами приватизації і залучення цього інвестора. Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам потрібні сильні інвестиційні менеджери і консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не $500 млн, як визначена стартова вартість", – цитує Яценюка аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Прем'єр додав, що для вдосконалення правил доведеться змінити законодавство. "Коли йдеться про додаткові $200 млн і різницю в два місяці, то я краще два місяці почекаю і отримаю додаткові $200 млн", – вважає глава уряду.

 

Аґенція "Укрінформ" нагадує, що, як випливає з меморандуму про співпрацю України та МВФ, до кінця вересня 2015 року уряд має затвердити плани приватизації перших п'яти державних компаній. Флагманом процесу мав би бути Одеський припортовий завод. Глава ФДМ Ігор Білоус назвав його "об'єктом №1 щодо приватизації в Україні". 5% акцій ОПЗ вже виставлені на біржові торги, які мають відбутися 26 серпня цього року.

 

19.08.2015