Першого заступника начальника управління Держземагентства в області спіймали на хабарництві.

Посадовця, що допрацьовував останні дні у своїй структурі, затримали завдяки тому, що з ним поділився хабарем один з його підлеглих.

 

Як повідомила служба зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Івано-Франківській області, співробітники обласного Управління протидії злочинам у сфері економіки затримали першого заступника начальника Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області, заступник начальника відділу Держземагенства у одному з районів області, голову сільської ради та секретаря цієї сільради. Вони вимагали у місцевого мешканця хабар у розмірів 10 тис. доларів за сприяння у наданні у приватну власність земельної ділянки площею 0,8 га для ведення особистого господарства за межами населеного пункту.

 

За інформацією прокуратури області, посадовці отримали від потерпілого першу частину хабаря у розмірі 3 тис. доларів США та 10 тис. грн., які вони розподілили між собою та видали розпорядження про дозвіл на виготовлення проектної документації на земельну ділянку. Отримання хабаря було задокументоване, усіх чотирьох осіб затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. Затриманим інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Досудове розслідування проводить слідчий відділ обласної прокуратури.

 

За даними "Z", затриманим першим заступником начальника Головного управління Держземагенства в області є Сергій Жила. Водночас, як повідомляє агенція новин Galka.if.ua, виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області Володимир Боднарук каже, що затримані на хабарі працівники допрацьовували останні дні і не мали шансів на переведення зі структур Держземагентства до структур Держгеокадастру.

 

“Це працівники, які працювали у старій структурі. Зараз управління проходить реорганізацію. Вони не пройшли тестування в столиці. Їх не планували переводити в реорганізоване управління”, – пояснив Боднарук.

 

Нагадаємо, що Кабмін реорганізував Держземагентство у Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру, підпорядкувавши її виключно Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Держземагентство перебувало у підпорядкуванні Міністерства аграрної політики та продовольства.

 

19.08.2015