Литовські прикордонники не пустили до країни громадянина Росії через радянську символіку.

Про це повідомила агенція Delfi з посиланням на слова співробітників Служби охорони державного кордону (СОДК) Литви.

 

 

Співробітники СОДК повідомили, що в понеділок після обіду на контрольно-пропускному пункті в Панемуне прикордонники перевіряли позашляховик Volvo XC90 з російськими номерами, який їхав з Калінінградської області Росії до Литви. Водій, 38-річний громадянин Росії, подав прикордонникам особисті документи та документи на транспортний засіб.

 

Тим часом співробітники СОДК зауважили на багажнику автомобіля наклейку з червоною п'ятикутною зіркою, серпом і молотом. Публічно демонструвати таку символіку забороняють литовські закони.

 

Прикордонники повідомили росіянину, що він не зможе в'їхати на територію Литви на цьому транспортному засобі. Вони запропонували росіянину два варіанти вирішення цієї проблеми: продовжити подорож до Литви пішки або здерти наклейку з радянською символікою з капоту автомобіля.

 

Водій Volvo XC90 не пристав на жодну з двох пропозицій, тож йому залишалося тільки розвернути машину й поїхати назад до Калінінградської області.

 

Кодекс адміністративних правопорушень Литовської Республіки за поширення чи демонстрацію нацистських або комуністичних символів передбачає штраф на суму від 144 до 289 євро. Громадянину Росії не виписали штраф, оскільки він не був пропущений на територію Литви.

18.08.2015