Cargill планує інвестувати $130 млн. в український порт.

Генеральний директор Cargill Мартін Шульдт підписав із представниками України меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект у МТП "Южний". Документ підписано у Міністерстві інфраструктури. З боку України його підписали голова Адміністрації морських портів України Андрій Амелін та директор ТОВ "МВ Карго" Олександр Примак.

 

Підписаний документ засвідчує намір компанії Cargill придбати 51% перевантажувального терміналу, що його стивідорна компанія "МВ Карго" побудує в порту "Южний" (передмістя Одеси). За умовами меморандуму, до початку будівництва АМПУ зобов’язується створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

 

Термінал дозволить Cargill здійснювати перевалку зернових, продуктів їх переробки та інших вантажів. Пропускна здатність першої черги будівництва складе до 5 млн. т. Друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн. т.

 

"Україна має потужний потенціал у сільськогосподарському секторі, який найближчим часом лише зростатиме. Аби мати можливість обробляти більше вантажів, Cargill має потребу в додатковій інфраструктурі. Будівництво терміналу в порту "Южний" дозволить нам відправляти звідти на експорт до 70% нашого українського вантажопотоку зернових", – зазначив гендиректор Cargill Мартін Шульдт.

 

17.08.2015