Як повідомляється в статті газети Wall Street Journal, американське військове відомство планує упродовж наступних чотири роки стрімко наростити кількість польотів розвідувальних і атакуючих безпілотників над так званими «гарячими точками» планети, до яких зараховують і Донбас.

 

 

Це буде перше стрімке нарощування бази БПЛА у армії США з 2011 року. Зокрема, повідомляє видання з посиланням на слова високопоставленого військового чиновника Міністерства оборони Сполучених Штатів, через зростання кількості збройних конфліктів у світі Пентагон змушений розширювати кількість щоденних польотів з нинішніх 61 до 90.

 

Польоти будуть здійснюватися в небі над Україною, Іраком, Сирією, Південно-Китайським морем і Північною Африкою. Новий військовий план США розширює також можливості Пентагону для ракетних ударів з безпілотників, йдеться в статті.

 

Напередодні головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Марк Брідлав заявив, що необхідно суттєво підвищити розвідувальний потенціал у Європі, передовсім в Україні.  «Раннє попередження і розпізнавання, а також здатність розуміти наміри Москви, є нині абсолютно необхідною річчю, аби в майбутньому уникати несподіванок і хибних оцінок і давати адекватну відповідь», – зазначив Брідлав.

 

 

17.08.2015