Ф'ючерси на нафту опустилися до шестирічного мінімуму.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters, коментуючи події на фондових біржах у Лондоні та Нью-Йорку.

 

 

Ф'ючерси на американську легку нафту WTІ впали в ціні на 70 центів до 41,80 долара за барель. Ф'ючерси на нафту марки Brent втратили 60 центів, знизившись до $48,59 за барель.

 

Аналітики пояснюють це подешевшання «чорного золота» трьома чинниками. По-перше, економіка Китаю й надалі втрачає темпи розвитку. По-друге, негаразди відновилися й у японській господарці, яка демонструє падіння в квітні-червні в річному і квартальному відношенні. ВВП Японії в другому кварталі знизився на 0,5%. Скорочення ВВП, зокрема, пов'язане з падінням японського експорту. А це підтверджує побоювання про те, що уповільнення великих економік країн Азії гальмуватиме зростання попиту на нафту.

 

По-третє, попри падіння цін на вуглеводні, Сполучені Штати нарощують кількість бурових установок вже четвертий тиждень поспіль.

 

Експерти прогнозують подальше падіння цін на нафту. Передовсім це пов’язано зі зняттям санкцій з Ірану. Це сприятиме збільшенню поставок нафти з країни на світовий ринок, що призведе до зростання надлишку пропозиції.  Нині надлишок пропозиції на ринку нафти, за даними представника ОПЕК в Ірані Мехді Асалі, становить вже близько 3 мільйонів барелів на добу.

17.08.2015