Демонстранти в Бразилії вимагають відставки президентки Ділми Русеф.

Як повідомило радіо BBC, десятки тисяч людей вийшли на вулиці кількох міст країни, щоб висловити протест з приводу корупційних скандалів.

 

 

На переконання протестувальників, після декількох корупційних скандалів Ділма Русеф, яка керує країною з 2011 року, більш не викликає колишнього довіри. Один зі скандалів пов'язаний з державним нафтовим велетнем Petrobras. Демонстранти, окрім того, покладають відповідальність на Русеф за економічну кризу в країні і протестують проти запроваджених урядом заходів економії.

 

Розслідування щодо Petrobras почалося в лютому цього року, коли низка керівників компанії і впливових політиків з правлячої Партії праці, до якої належить і Русеф, були запідозрені в причетності до укладання сумнівних контрактів загальною вартістю 22 мільярди доларів.

 

Згідно з розслідуванням, деякі фірми платили хабарі політикам з правлячої партії, щоб ті допомогли їм отримати контракти з Petrobras.

 

Окрім того, варто зазначити, що Ділма Русеф очолювала раду директорів компанії Petrobras з 2003 до 2010 року. Незважаючи на це сама Русеф не фігурує в розслідуванні, і звинувачень проти неї не висувалося. Сама вона, як і інші політики з Партії праці заперечують свою причетність до корупційних схеми.

 

Тим не менше корупційний скандал серйозно похитнув позиції бразильської президентки і її політичної сили. Соціологічні опитування свідчать про те, що рейтинг довіри Русеф знизився до 8%. і Демонстранти вимагають розпочати процедуру імпічменту проти глави держави.

17.08.2015