Укладено перший контракт про доступ до надточних даних супутникового спостереження.

Україна підписала контракт із компанією Airbus Defense & Space про доступ до супутникових даних надвисокої роздільної здатності. Дані супутникового моніторингу постачатимуться в головний ситуаційний центр при РНБО.

 

"Згідно з контрактом, Україна вперше буде отримувати від європейських апаратів Pleiades-1 і Pleiades-2 супутникові дані надвисокої роздільної здатності – до 0,5 м в режимі on-line, які будуть поставлятися на нашу станцію, яка працює в системі Національного центру управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ)", – розповів голова Державного космічного агенства Олег Уруський у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

 

Наразі також тривають переговори іще з кількома операторами супутників, "Ми плануємо провести доопрацювання, і підвищити можливості наших трьох станцій, що передбачається відповідними контрактами. Якщо переговори з нашими потенційними партнерами завершаться успішно, то ми отримаємо можливість прямого доступу до інформації від угруповання приблизно з шести зарубіжних супутників з надвисокою роздільною здатністю, що для нас на сьогоднішній день є дуже і дуже важливим. Це питання вже найближчого часу", – зазначив Уруський.

 

12.08.2015