Визначено особу, яка опікуватиметься реформуванням FIFA.

Колишній генеральний директор Міжнародного Олімпійського комітету Франсуа Каррар (François Carrard) очолить незалежну комісію з реформування Міжнародної федерації футбольних асоціацій, повідомляє німецьке видання Spiegel.

 

 

Комісія з 12 членів, дібраних шістьма континентальними конфедераціями футболу, які входять до складу FIFA, має виробити пропозиції щодо реформування організації після корупційного скандалу, який вибухнув у травні цього року після арешту кількох високопоставлених футбольних функціонерів. До складу комісії, зокрема, увійде нещодавно призначений у виконком FIFA шейх Ахмад аль-Фахад аль-Сабах з Кувейту.

 

Президент FIFA Зепп Блаттер пообіцяв сприяти здійсненню «глибоких структурних змін» в організації.

 

Пропозиції мають стосуватися до обмеження терміну повноважень функціонерів вищої ланки організації, оприлюднення даних про їхні зарплати, а також посилення критеріїв добору кандидатів на посади.

 

77-річний адвокат зі Швейцарії Франсуа Каррар обіймав посаду гендиректора МОК від 1989 до 2003 року. І його репутація була підмочена корупційним скандалом в МОК, який вибухнув після голосування 2002 року, коли столицею наступної зимової Олімпіади став Солт-Лейк Сіті.

11.08.2015