Міського голову Сколе затримали на хабарі.

Він вимагав гроші за передання в оренду комунального майна. 

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, 10 серпня працівники Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУ МВС України у Львівській області спільно з працівниками прокуратури затримали міського голову Сколе та юрисконсульта міської ради, які за попередньою змовою у групі вимагали та отримали від підприємця хабар розміром 18 тис. грн. 

 

«За вказану суму коштів посадовці пообіцяли останньому сприяння у перемозі в конкурсі про передачу в оренду об'єкта комунального майна, зменшення орендної плати за користування цим приміщенням та в подальшому його викупі», — йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Невдовзі затриманим оголосять повідомлення про підозру, а суд ухвалить рішення про обрання для них запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), провадить Слідче управління ГУ МВС України у Львівській області. За вчинення цього злочину в Кримінальному кодексі передбачено покарання на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

За інформацією «Z», міським головою Сколе є Володимир Москаль (1976 р. н.), обраний на чергових виборах у 2010 році. На момент обрання — позапартійний висуванець від партії «Наша Україна».

 

У 2014 році Володимир Москаль став учасником руху «Правий Сектор» на Львівщині. Восени 2014 року активісти «Правого Сектору» області брали участь на боці міського голови Сколе в конфлікті з міліцією через торгівлю на місцевому стадіоні. «Правий Сектор» звинувачував міліцію у «кришуванні» нелеґальної торгівлі на стадіоні. Володимир Москаль виступав тоді за перенесення торгівлі зі стадіону на ділянку, що належить його батькові.

 

У лютому 2015 року, як повідомляє «Гал-інфо», Володимира Москаля виключили з «Правого Сектору» разом з іншими активістами руху — Богданом Каспером та Валерієм Сергатюком.

 

11.08.2015