Розширені санкції США проти Росії набули чинності.

Розширені санкції Сполучених Штатів Америки, застосовані проти Росії, її компаній та фізичних осіб, набули чинності.

 

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook посол України у США Валерій Чалий.

 

«Шляхом розширення переліку санкцій стосовно окремих українських високопосадовців часів злочинного режиму Віктора Януковича та осіб, причетних до незаконної анексії Криму, Сполучені Штати підтверджують свою відданість раніше запровадженим санкціям та демонструють єдність міжнародної коаліції проти російської аґресії на території України», — прокоментував Чалий.

 

До розширеного санкційного списку увійшли:

– 7 фізичних осіб та 6 компаній, котрі ухилялися від запроваджених санкцій (у т.ч. пов'язаних із Тимченком, Ротенбергом та концерном «Калашніков»);

– 2 російські компанії, залучені до військово-промислового комплексу РФ;

– 4 колишніх українських високопосадовців та їх прибічників, причетних до викрадення державних активів та зловживань на держслужбі;

– афілійована з Олександром Януковичем компанія «МАКО Холдинг»;

– 5 операторів кримських портів та 1 кримський оператор паромних перевезень;

– 35 компаній, що їх контролюють раніше внесені в перелік санкцій особи, а також ті, понад 50% капіталу яких контролюють російські «Внєшекономбанк» та «Роснєфть».

 

«США підтверджують готовність уважно відстежувати, упереджувати та оперативно ліквідовувати усі можливі схеми уникнення санкцій (у т.ч. спроби обійти систему SWIFT під час здійснення операцій з компаніями, розміщеними на території Криму). Розширення санкційного списку також покликане узгодити існуючі обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, у т.ч. ЄС і Канадою, які підтримують Україну у протистоянні збройній аґресії РФ. Крім того, Мінфін США намагається забезпечувати максимальне інформування представників американського бізнесу стосовно необхідності дотримання санкцій», — уточнив Чалий.

 

11.08.2015