Секретар ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив про готування спецслужбами Росії на окупованих територіях масштабних провокацій з великою кількістю жертв.

 

«Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських збройних сил у відповідь на численні провокації», — заявив Турчинов.

 

Зі слів секретаря РНБО, провокація може відбутися в місці масового скупчення людей, а завдання стоїть — довести кількість жертв серед мирного населення «до кількості, співставної з кількістю загиблих внаслідок трагедії рейсу МН17». Відтак Москва планує звинуватити керівництво України у злочинах проти людяності й виправдати активізацію російської аґресії, «а також позбавити Україну підтримки у світі та призвести до її міжнародної ізоляції».

 

Нагадаємо, вранці у понеділок українські сили змушені були повернути артилерію до лінії розмежування, реагуючи на наступ екстремістів біля населених пунктів Новоласпа, Біла Кам'янка, Старогнатівка.

 

Утім Олександр Турчинов повідомив, що на засіданні військового керівництва за участю президента, міністра оборони, начальника Генштабу та секретаря РНБО відпрацьовано план реагування на провокаційні дії та спроби прориву оборони російськими угрупованнями.

 

10.08.2015