На громадських слуханнях заблокували підвищення тарифів на воду.

КП «Коломияводоканал» розраховувало на схвалення підвищення тарифу на 50–60 копійок, щоб отримати новий кредит від Світового банку. Загальний тариф на воду в Коломиї є одним з найвищих в Україні.

 

Як повідомляє «Репортер», у п'ятницю, 7 серпня, в Коломиї відбулися громадські слухання, присвячені питанню підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Присутні на слуханнях громадські активісти домоглися повторного їх скликання, оскільки про слухання не були належно поінформовані мешканці міста. Частина активістів висловили також недовіру директору КП «Коломияводоканал», звинувативши його у закладанні в структуру тарифу надмірних видатків, і вимагали його звільнення. Наступні слухання можуть відбутися 19 серпня.

 

Новий кредит від Світового банку ($3 млн) КП «Коломияводоканал» планує витратити на заміну 24–25 км мереж, прокладання водогонів до кількох вулиць, які досі не під'єднані до центрального водопостачання, а також на встановлення систем додаткового очищення води, що важливо у період повеней чи посухи. Для повернення цього кредиту підприємство пропонувало підвищити тариф на 50–60 копійок.

 

Як інформував портал «Коломия», 2009 року КП «Коломияводоканал» отримало кредит від Світового банку ($2,6 млн), який витратили на встановлення сучасної системи очищення води без хлорування і на заміну електричних помп. На погашення цього боргу коломияни досі сплачують 35 копійок за кожен кубометр.

 

10.08.2015