Республіканська партія США відкликала запрошення Дональдові Трампу на конференцію партії в Атланті.

Запрошення скасували через сексистські висловлювання американського мільярдера й кандидата в президенти США. Про це повідомляє CNN.

 

 

Під час теледебатів Дональда Трампа на каналі FoxNews телеведуча Меґіно Келлі закинула йому зневажливі щодо жінок висловлювання, яких він допускався останніми роками. Він намагався виправдатися, що, мовляв, брав на роботу в свої компанії тисячі жінок, і назвав їх «класними керівниками». «Я дуже турботливий щодо жінок», — заявив будівельний маґнат і мільярдер. Він пообіцяв, що в разі обрання буде надійним захисником прав жінок.

 

Проте вже наступного дня після дебатів Трамп сказав про телеведучу Меґіно Келлі таке: «Можна було бачити, як її очі налилися кров'ю. Кров виходила у неї звідусіль». Багато жінок і чоловіків сприйняли це висловлювання як натяк на менструальний цикл Келлі.

 

Карлі Фіоріна — єдина жінка-кандидат серед республіканців і колишній керівник технологічної компанії — заявила, що жінки «вжахнулися» від висловлення Трампа. Маґната також засудили деякі інші республіканські учасники передвиборчих перегонів.

 

Трамп після того навіть намагався просити вибачення, але дуже кострубато: «Я перепрошую, якщо я не маю рації, але це не так. Моє лідерство виражається двозначними числами, тому, можливо, мені не треба мінятися».

 

Після скандалу організатори конференції республіканців RedState ухвалили рішення відкликати запрошення Трампові й надіслати пропозицію долучитися до заходу телеведучій Келлі.

10.08.2015