Міжнародні резерви зросли до $10,375 млрд.

Міжнародні резерви України на 01 серпня 2015 року становили 10 млрд. 375 млн. дол. США. У липні відбулося зростання обсягу резервів на понад 111 млн. дол. США.

 

«Зростання міжнародних резервів України відбулося незважаючи на необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та ґарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 536 млн. дол. США, у тому числі 453 млн. дол. США з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів. Крім того, у липні здійснено перерахування Міжнародному валютному фонду в сумі 219 млн. дол. США», — йдеться у повідомленні Нацбанку.

 

НБУ зазначає, що зростанню резервів сприяло надходження на користь уряду 673 млн. дол. США від ЄС та Світового банку та 205 млн. дол. США від розміщення державних облігацій України, а також формування позитивного сальдо інтервенцій НБУ (89 млн. дол. США), враховуючи продаж іноземної валюти для підтримки енергоімпортерів в обсягах, передбачених програмою EFF.

 

Голова Нацбанку Валерія Гонтарєва сподівається, що до кінця року Україна накопичить 18 млрд. дол. США резервів.

 

05.08.2015