Про це повідомило видання Deutsche Welle з посиланням на заяву представника парламентської фракції Лівої партії Александра Ноя.

 

 

Інформацію про можливе відвідання анексованого Росією півострова депутатами Бундестагу услід за французькими та італійськими колегами 3 серпня поширили російські ЗМІ. Однак, як стверджує Александер Ной, його слова з інтерв'ю російському виданню «Известия» були хибно інтерпретовані. Мовляв, йшлося лише про можливе обговорення цього питання у фракції в другій половині поточного року.  Однак  за його словами, ніхто ще не давав російській стороні ні позитивної, ні негативної відповіді.

 

 

Заступниця речника федерального уряду Кристіане Вірц, відповідаючи на запитання кореспондента Deutsche Welle про наслідки еевентуального візиту парламентарів у Крим, зазначила, що з «точки зору федерального уряду такі поїздки у час, коли Крим все ще перебуває під егідою Кремля, навряд чи можуть стати внеском у справу подолання конфлікту». За словами Вірц, Німеччина і надалі розглядає Крим як частину української території, а тому візити німецьких депутатів на півострів повинні узгоджуватися з урядом у Києві.

 

Офіційний Берлін кваліфікує приєднання Криму до Росії як анексію, яка суперечить міжнародному праву, та заявляє, що ніколи не змириться з таким станом справ. Тиждень тому німецька влада розкритикувала французьких депутатів за поїздку до анексованого Росією Криму. «Ми вважаємо приєднання півострова до Росії актом анексії, який суперечить міжнародному праву. Будь-які дії, що підривають такий правовий погляд на обставини цієї справи, є неналежними», - заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер.

04.08.2015