"Свобода" відмежувалася від викритого у корупції депутата облради.

Партія вимагає від правоохоронців покарати директора комунального підприємства облради Андрія Козака, якого викрили у хабарництві СБУ та прокуратура. У минулому Козак керував міськими комунальними підприємствами Тернополя і залишив після себе борги. 

 

Як повідомляє видання «Доба», Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» заявила, що вимагає від працівників правоохоронних органів об’єктивного розслідування дій затриманого ними члена ВО «Свобода», депутата Тернопільської облради Андрія Козака, і у разі підтвердження факту отримання ним хабара, покарати його у найжорсткіший спосіб відповідно до чинного законодавства. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою організації.

 

««Свобода» наголошує, що ніколи не покривала і не покриватиме хабарників, бандитів чи порушників закону. У разі підтвердження інформації про злочин Андрій Козак буде виключений із лав партії і позбавлений депутатського мандата. Ми переконані, що жоден порушник закону не може прикриватися партійним прапором, і «Свобода» перша, у разі виявлення і підтвердження інформації щодо корупційної складової у діяльности будь-якого її члена, вимагатиме для нього якнайжорсткішого покарання», - йдеться у заяві Тернопільської обласної організації ВО «Свобода».

 

Нагадаємо, що депутата Тернопільської облради Андрія Козака, що працює директором КП «Архбудсервіс», затримали у п'ятницю, 31 липня, співробітники обласного управління СБУ разом з працівниками прокуратури Тернопільської області.

 

«Вcтaнoвлeнo, щo пocaдoвeць oтpимaв вiд мicцeвoгo пiдпpиємця нeпpaвoмipнy вигoдy в cyмi 30 тиc. гpн. зa бeзпepeшкoднe здiйcнeння ним гocпoдapcькoї дiяльнocтi тa cпpияння y пoдaльшoмy викoнaнню poбiт, якi фiнaнcyвaлиcя з бюджeтy», - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Тернопільської області. 

 

Як інформує видання «Реально», депутат Тернопільської облради Андрій Козак у минулому був директором КП «Міськшляхрембуд», засновником якого є Тернопільська міська рада. Щодо цього підприємства, за інформацією «Z» з кінця 2013 року відкрито виконавче провадження задля стягнення з нього боргу. Крім того, Козак до весни 2014 року очолював КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», щодо якого відкрито 26 виконавчих проваджень.

 

03.08.2015