Працівники комунальної аптеки звинуватили у корупції першого заступника голови облради.

Він самостійно призначив керівником аптеки 24-річну тернопільчанку без досвіду роботи. Колектив аптеки просить депутатів змусити керівництво облради організувати відкритий конкурс на заміщення цієї посади.

 

Як повідомляє видання «За Збручем», у четвер, 30 липня, колектив «Тернопільської обласної аптеки №78», засновником якої є обласна рада, пікетував сесію обласної ради. Працівники аптеки звинувачують у корупції першого заступника голови Тернопільської облради Сергія Тарашевського. Вони підозрюють його у тому, що, призначивши 24-річну Ольгу Жеруху на посаду керівника аптеки, він прагне довести її до банкрутства. Аптекарі поставили під входом до облради собачу будку з табличкою, на якій є прізвище Тарашевського.

 

 

За інформацією видання «Погляд», колектив аптеки у зверненні до сесії облради просить також депутатів доручити голові облради скасувати рішення, прийняті Тарашевським, і провести відкритий конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства.

 

Своєю чергою, Сергій Тарашевський каже, що попереднього виконувача обов’язків керівника аптеки – Марію Чехович – він звільнив, оскільки вона самовільно залишила її, виїхавши за кордон, і не виконала рішень обласної ради про подання плану розвитку підприємства. Після повернення, Чехович, за його словами, почала «блокувати роботу комунальної установи, і не дає працювати новому керівнику». Тарашевський сподівається домовитися з членами колективу аптеки, а Чехович радить звернутися до суду: «Ми всі працюємо у правовому полі, і якщо є щось незаконне, то питання вирішується в суді. Наскільки мені відомо зараз немає судового спору, тому що немає позивача, оскільки в даній аптеці не зачіпається право ані однієї людини».

 

Як інформує видання «20 хвилин», завідувач рецептурно-виробничного відділу аптеки Марія Чехович, що виконувала обов'язки директора до 15 липня, на пікетуванні облради заявила, що призначення Жерухи відбулося з порушеннями: «Дівчина щойно заочно закінчила медичний вуз, не має абсолютно ніякого досвіду в правлінської діяльності, хоча за вимогами, на таку посаду можуть призначити людину із досвідом у п’ять років. Якщо не хочуть бачити на цій посаді мене, то у нас колектив складається із 28 людей. Невже із такої кількості людей немає кого обрати на цю посаду?».

 

Директор «Західної медико-правничої агенції» Тетяна Панішко, що стоїть на боці колективу комунальної аптеки, стверджує, що призначення Ольги Жерухи відбулося в обхід встановленої процедури: «Керівників комунальних аптек за законом призначають на сесії облради». Оскільки керівник аптеки зараз, за її словами, не відповідає кваліфікаційним вимогам, установу можуть позбавити ліцензії за недотримання ліцензійних умов.

 

Нагадаємо, що 15 липня цього року перший заступник голови Тернопільської облради Сергій Тарашевський підписав «розпорядження голови Тернопільської обласної ради», згідно з яким Марію Чехович увільнили від виконання обов’язків директора аптеки. Цим же розпорядженням виконувачем обов’язків директора аптеки була призначена Ольга Жеруха, що отримала диплом про вищу освіту у 2015 році. У розпорядженні Тарашевський послався на рішення профільної постійної комісії облради, що рекомендувала звільнити Чехович і призначити Жеруху.

 

30.07.2015