СБУ доручили розслідувати антисемітську акцію під Львівською ОДА.

Прокуратура Львівської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення членами ГО «Активний елемент» дій, що розпалюють національну ворожнечу та ненависть. Розслідування у провадженні веде СБУ.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області. У повідомленні йдеться, що кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

 

«Учасники ГО «Активний елемент» 22 липня цього року біля приміщення Львівської обласної державної адміністрації організували та провели мітинг, де було розгорнуто плакати з антисемітськими гаслами та закликами усунути керівництво держави від влади», –  заявляє прокуратура області.

 

 

На цьому етапі провадження прокуратура дала доручення оперативному підрозділу УСБ України у Львівській області перевірити ГО «Активний елемент» на предмет здійснення діяльності, яка загрожує безпеці громадян та суспільства загалом.

 

Акцією зацікавилися й у міліції. Як заявляє прес-служба МВС України, «за оперативною інформацією, по закінченню акції учасники отримали грошові винагороди від 100 до 150 гривень в одному зі скверів Львова». У заявці на проведення акції йшлося, що метою заходу є «привернути увагу львівських можновладців до проблем зубожіння та зниження рівня життя населення». В акції, за даними міліції, взяли участь близько 400 осіб різного віку.

 

ГО «Активний елемент» зареєстрували у Славському Львівської області 1 квітня 2014 р. Керівником організації є Олег Онаць. У коментарі ZAXID.NET він заявив, що є співорганізатором акції, але відмовився назвати решту організаторів та партнерів. Він також зазначив, що учасники акції не були активістами його організації, а підійшли «випадково».

 

23.07.2015