Нова патрульна поліція вийде на вулиці Львова 28 серпня.

Зараз навчання відбувають 411 кандидатів у поліціянти, серед яких є 69 дівчат. Вони займаються з тренерами та викладачами 6 днів на тиждень по 10 годин на добу. 

 

Як повідомляє телеканал «24», 28 серпня цього року перші патрульні поліціянти вийдуть на вулиці Львова. Готуються майбутні поліціянти 6 днів на тиждень по 10 годин на добу. Серед предметів, які викладають слухачам, — і вправляння із стрільби, і психологія, адміністративне та кримінальне право, і тактична підготовка. Більшість тренерів, наприклад, з тактичної підготовки готували американські фахівці за прикладом роботи їхньої патрульної поліції.

 

Зараз навчання відбувають 411 поліціянтів. Серед них 69 дівчат. Майже півсотні майбутніх поліціянтів є учасниками АТО. Середній вік слухачів: 28 років. Водночас, за інформацією прес-служби УМВС України у Львівській області, через ажіотажний інтерес, від 15 липня до 7 серпня триває додатковий набір на навчання кандидатів у патрульну поліцію. Онлайн-анкету кандидати можуть заповнити за цим посиланням.

 

 

Патрульна поліція вже працює на вулицях Києва, хоч наразі лише у міліційному статусі. Майбутніх поліціянтів, окрім Львова, готують ще у Харкові та Одесі. Набір до патрульної поліції оголошено нещодавно й у Миколаєві. 

 

Верховна Рада України на своєму пленарному засіданні 2 липня цього року ухвалила закон «Про Національну поліцію». У складі Національної поліції передбачено фукнціонування патрульної поліції, що замінить собою теперішні державну автомобільну інспекцію, патрульну службу міліції громадської безпеки і, частково, службу дільничних інспекторів. 

 

22.07.2015