Службове розслідування підтвердило зловживання заступника голови Тернопільської ОДА.

Службове розслідування, яке призначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, дійшло висновку, що його заступник Леонід Бицюра не мав права підписувати документи на вилучення земельної ділянки у Тернополі. Втім, вину Бицюри мають ще довести правоохоронні органи у суді.

 

Як повідомляє «Терен», результати службового розслідування оприлюднив голова комісії, що його проводила – інший заступник голови ОДА Іван Крисак. Як виявилося, Леонід Бицюра мав право погоджувати питання про відчуження земельної ділянки і передачу її на баланс міської ради Тернополя, але підписувати документи на її вилучення – ні. Заступники, на відміну від голови ОДА, такого права не мають.

 

За інформацією порталу «За Збручем», йдеться про те, що Бицюра доручив начальнику управління капітального будівництва ОДА  Олені Чумак вилучити 26 соток землі біля довгобуду – обласної бібліотеки на площі Героїв Євромайдану у Тернополі і передати на баланс міської ради, начебто для проекту реконструкції всієї площі зі спорудженням підземного паркінгу на 100 автомобілів, який хотіла реалізувати міська влада. Крисак наголосив, що Бицюра не мав права давати таке доручення і оцінку таким діям має давати суд після завершення розслідування міліціонерами. 

 

Візуалізація проекту реконструкції площі Героїв Євромайдану

 

«Z» вже розповідав у статті «Придворні інтриги на Тернопіллі» про конфлікт між обома заступниками голови Тернопільської ОДА і те, що міліція зацікавилася відчуженням цієї земельної ділянки, відкривши кримінальне провадження за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України за фактами зловживання владою або службовим становищем. Службове розслідування було призначене головою ОДА на вимогу слідчого обласного управління МВС.

 

Леонід Бицюра не погодився з висновками комісії, що проводила службове розслідування, - зазначає «Терен». За його словами, земельна ділянка, про яку йдеться, не перебуває на балансі управління капітального будівництва ОДА. Більше того, межі земельної ділянки та її площа досі не визначені. З формальної точки зору, земля біля бібліотеки є міською. Тому незаконно відчужити земельну ділянку, до якої управління ОДА не мало ніякого стосунку, воно ніяк не могло. Як стверджує Бицюра, біля бібліотеки розташовані елементи благоустрою – бетонні чаші та сходи, тому управління капітального будівництва ОДА мусило погодити їх використання при реконструкції площі Героїв Євромайдану.

 

21.07.2015