МЗС викликало посла Угорщини для протесту заявам про діяльність розвідки в Україні.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння української сторони через опублікований на сайті парламенту Угорщини протокол засідання комітету з питань національної безпеки, під час якого викрилися дані про діяльність угорської розвідки в Україні.

 

Про це йшлося під час розмови заступника міністра Наталії Галібаренко та посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня у форматі процедури виклику посла, яку застосувала українська сторона.

 

«Увагу посла було привернуто до безпрецедентних з часів незалежності України висловлювань угорського міністра — керівника канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Я.Лазара під час виступу на згаданому засіданні щодо діяльності угорських спецслужб на території України. Було наголошено на неприпустимості здійснення угорськими спецслужбами операцій на території України без погодження з українськими партнерськими службами», — йдеться в офіційному повідомленні МЗС.

 

Як зазначає видання «Європейська правда», міністр Янош Лазар на засіданні комітету заявив: «Угорські шпигуни протягом останнього часу активно працювали в Києві, як і шпигуни інших сусідів у реґіоні, щоб ґарантувати, що політичні лідери можуть просувати інтереси Угорщини».

 

20.07.2015