Вибори нового президента FIFA відбудуться щойно 26 лютого 2016 року.

Як повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, таке рішення ухвалив виконавчий комітет міжнародної футбольної організацї на засіданні у Цюріху в понеділок, 20 липня.

 

 

Й досі чинний президент FIFA Йозеф Блаттер оголосив про дату позачергового конґресу на прес-конференції з приводу результатів засідання виконавчого комітету. На самому початку брифінґу стався веселий інцидент: група активістів, на чолі з відомим британським коміком Лі Нельсоном, жбурнули в обличчя 79-річному Блаттеру кілька пригоршень доларових банкнот.

 

Нагадаємо, що чинний президент FIFA заявив про вихід у відставку в червні 2015 року. Це відбулося на тлі корупційного скандалу, що спалахнув навколо організації. Наприкінці травня швейцарська влада заарештувала сімох високопосадових функціонерів FIFA  за запитом ФБР США, де їх звинувачують у корупції. Загалом у справі проходять 14 осіб.

 

Крім того, швейцарська прокуратура оголосила про початок власного розслідування щодо можливих порушень у наданні Росії й Катару права на проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках відповідно.

 
20.07.2015