В Івано-Франківській області починають ремонтувати дорогу до Львова.

Нині в Івано-Франківській області починається ремонт двох ділянок автомобільної дороги Н-09 – Львів–Мукачеве. Йдеться про поточний ремонт ділянки траси Н-09 з Івано-Франківська до Львова на межі областей (біля села Фрага) завдовжки 3 км і ремонт ділянки траси Н-09 у Галицькому районі біля повороту на Більшівці завдовжки 2 км.

 

 

Про це, як інформує Galka.if.ua, повідомив на нараді щодо будівництва, ремонту і стану доріг на території Франківщини голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. «Якщо в області будуть нормальні дороги, то в область заїдуть 4 мільйони туристів. А їм всім треба десь спати і щось їсти. Це дасть змогу дати вагомий поштовх розвитку економіки», — наголосив керівник ОДА.

 

За інформацією інтернет-видання «КУРС», Івано-Франківська область отримала цього року 425 млн грн з державного бюджету на ремонт доріг Н-09 (Львів–Мукачеве), а також доріг Коломия–Косів–Верховина–Ворохта–Татарів і Стрий–Долина–Болехів–Калуш–Івано-Франківськ на підставі постанови Кабінету Міністрів України. Проте постановою передбачено співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі 10% (тобто 60 млн грн). На нинішній нараді голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук мав намір знайти необхідні кошти спільно з представниками місцевого самоврядування та народними депутатами.

 

20.07.2015