«Правий сектор» облаштовує блокпости на в’їздах та виїздах з Івано-Франківської області.

«Правий сектор» Франківщини просить у мешканців громад в адміністративних межах області допомоги для облаштування своїх блокпостів на найважливіших дорогах. Про це йдеться у зверненні обласної організації «Правого сектору» на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

У місцевому «Правому секторі» підозрюють, що через Івано-Франківщину до Закарпаття можуть перекинути правоохоронців та військовиків для затримання їхніх соратників, що брали участь у зіткненні з міліцією та членами угруповання нардепа Михайла Ланя у передмісті Мукачева.

 

«У зв'язку з незрозумілою активізацією та організованим переміщення міліцейсько-армійських колон в межах Івано-Франківської області, що межує із Закарпаттям, інформуємо про те, що "Правий сектор" при підтримці побратимських організацій розміщує блокпости на в'їздах та виїздах в область», — йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської обласної організації «Правого сектору».

 

 

Мешканців області партійці просять зберігати спокій і стверджують, що неправомірних дій і порушень їхніх прав з боку ПС не буде. Водночас у зверненні ПС просить мешканців громад, де будуть розміщені блокпости, «підтримати українських патріотів в обороні нашої землі від свавілля знахабнілого режиму».

 

«Потрібні шини, мішки з піском, продукти, матеріальна підтримка», — уточнює «Правий сектор».

 

У вівторок, 14 липня, місцеві представники «Правого сектору» організували акції протесту у всіх райцентрах Івано-Франківської області та в обласному центрі.  В акції протесту в Івано-Франківську брали участь декілька десятків активістів.

 

Лідер обласної організації ПС Андрій Подільський пообіцяв перейти до радикальних дій, якщо вимоги ПС не задовольнять, повідомляє Фirtka.  

 

Нагадаємо, ПС вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, покарання керівництва управління внутрішніх справ у Закарпатській області та звільнення своїх активістів, що, на думку членів партії, були незаконно ув'язнені.

 

15.07.2015