Папа Франціск попросив вибачення у корінних мешканців Болівії за злочини Церкви.

«Я прошу прощення за гріхи не тільки самої Церкви, а й за злочини, які були скоєні проти корінних народів під час так званого завоювання Америки», — заявив Папа Римський у своєму напутньому слові після меси в місті Санта-Крус.

Папа Франціск також закликав змінити ґлобальний економічний порядок у світі, порушивши тему ґлобальної економіки. «Коли капітал стає ідолом і починає керувати рішеннями людей, то жадібність до грошей стає на чолі соціально-економічної системи. Це руйнує суспільство, пригнічує й поневолює чоловіків і жінок, руйнує людське братство, це налаштовує людей одне проти одного, і, як ми чітко розуміємо, це навіть ставить під загрозу наш спільний дім», — застеріг  Понтфік.

 

 

На його думку, ненормально, що у багатьох сільськогосподарських робітників немає землі, у багатьох сімей немає хати, у багатьох робітників немає прав і багато людей позбавлені почуття власної гідності. «Ми хочемо змін, реальних змін, структурних змін. Ця система нестерпна», — заявив Папа.

Гонитву за грішми він назвав «гноєм диявола» і зазначив, що бідні країни не мають ставати постачальниками сировини та дешевої робочої сили для розвинених країн.

Нагадаємо, що від початку цього тижня Папа Римський перебуває в латиноамериканському турне. Понтифік вже відвідав Еквадор і Болівію. На черзі — Параґвай.

 

 

10.07.2015