В місті затримали ціле наркоугрупування.

До складу івано-Франківської злочинної групи входило п'ятеро осіб – троє чоловіків та дві жінки віком від 30 до 40 років. Організував та керував групу 34-річний франківець, у якого правоохоронці вилучили не лише наркотики та гроші за їх збут, а й гранату Ф-1.

 

 

Усі п'ятеро мали знайомства серед наркозалежних і кримінальний бізнес стрімко розвивався. Дії дилерів були чітко узгоджені – кожен із зловмисників займався своєю справою: одні учасники організовували поставку наркотиків, інші – розповсюджувала отруту серед місцевих наркоманів. При цьому тримався досить високий рівень конспірації, - повідомляє Kurs.

 

Одна з жінок, що була у складі групи наркоторгівців є багатодітною матір'ю. Вже встановлено, що до "роботи" жінка залучала свого 20-річного сина, а чи втягувалися у злочинні діяння її неповнолітні діти, наразі з'ясовується.

 

Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру на дослідження. На сьогодні за цими фактами розслідуються кримінальні провадження за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

 

08.07.2015