Зіркові хлопці із Чорткова

Більше семисот тисяч переглядів за два тижні зібрало відео For Justin Timberlake (String art), створене чортківчанами Володимиром Заграновським та Зеником Палагнюком. Перший працював над зйомкою та монтажем, а другий творив об’єкт - саму суть того, що знімалось. Мова йде про картину у техніці стрінг-арт, тобто нитками і цвяхами.  

 

Володимир Заграновський та Зеник Палагнюк

 

«Почали зйомки дуже крутого ролику», «Думаю, буде щось цікаве» — заінтригували короткими постами своїх друзів Володимир Заграновський і Зеник Палагнюк 15 лютого цього року. А ввечері 28 квітня «дуже крутий ролик» з’явився в мережі.

 

За словами молодого художника Зеника Палагнюка, це його перша картина в такій техніці. Сам він навчається у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Півроку тому задумав реалізувати якийсь грандіозний проект, а оскільки Тімберлейк є його улюбленим співаком, то вирішив створити портрет поп-зірки. Ідею стрінг-арту Зеник знайшов в інтернеті, придбав усе необхідне для роботи, запросив відеографа Володимира Заграновського і почав творити.

 

Зеник Палагнюк почав з того, що забив 13 тисяч цвяхів

 

«Для виконання цієї роботи знадобилося 24 кілометри нитки, 13 тисяч цвяхів і 200 годин праці, — каже Зеник. — Я та мій друг витратили три місяці, недоїдаючи, недосипаючи, переживаючи, але головне — люблячи свою справу». На матеріали витратили близько двох тисяч гривень, за приміщення, в якому проводили зйомку, не платили — вдалося домовитися із власником.

 

Хлопці надіються, що до кінця травня відеоролик набере мільйон переглядів, Джастін Тімберлейк побачить його і, можливо, вдасться з ним зустрітися, аби в якості презента передати роботу.

 

Тепер Палагнюк сподівається на особисту зустріч з кумиром

 

«Коли після публікації ролику на Youtube минуло 4 дні, — згадує Володимир Заграновський, — відео зібрало 350 000 переглядів. Зараз Зеник засипаний питаннями від журналістів, ролик потрапив у багато українських медіа. Мені запропонували зйомки нових проектів. Тому в найближчі дні буду вирішувати, над чим працювати далі».

 

Фото з профілів Зеника Палагнюка та Володимира Заграновського.

 

16.05.2015