У Чорткові вирішили демонтувати мілітарні пам'ятки доби срср.

 

Демонтувати мілітарні пам’ятки радянських часів вирішили у Чорткові і таким чином нарешті завершити процес декомунізації, – повідомив міський голова Володимир Шматько і зазначив, що такі дії підтримують більшість містян, це засвідчило проведене опитування.

 

 

 

"Радянський танк буде демонтований. Що з ним робити, буде окреме опитування – і чекаю від чортківчан пропозицій, як провести аукціон з продажу. Пам’ятник радянському солдатові і червона зірка будуть демонтовані. Поховання і меморіальні плити з прізвищами наших дідів і родичів залишаються на місці. Це святе.

 

Замість цих радянських символів є пропозиція встановити хрест чи фігуру Божої Матері! Наголошую: над могилами замість радянського солдата – хрест чи фігура Божої Матері", – сказав Володимир Шматько.

 

Він повідомив, що зараз готують проєкти відповідних рішень міської ради (розглядатиметься на постійній комісії та у сесійній залі) та звернення в Тернопільську обласну державну адміністрацію й у Міністерство культури та інформаційної політики України щодо дозволу на демонтаж вказаних об'єктів.

 

 

Міський голова додав, що рішення щодо перейменування вулиці Гагаріна і провулку Гагаріна мають прийняти самі жителі цих вулиць.

 

"Працівниками міської ради і депутатом буде здійснено подворовий обхід і збір підписів від мешканців вулиці щодо НОВОЇ назви. В коментарях бачив пропозицію назвати вулицю в честь генерала Кульчицького. Підтримаю. Але вирішать люди, які живуть на цій вулиці", – вважає Володимир Шматько.

 

06.04.2022