Природа свариться, люди тішаться

Мріялося, що приїдуть «нічні вовки» Путіна і буде розвага, а насправді Святий Юрій показав, хто головний, і довелося згадувати, що всі під Богом ходять.

 

Львів'яни чемно і шляхетно відсвяткували довготривалий день народження рідного міста, і все було б зовсім рутинно, якби громадянин країни-аґресора з прізвиськом Хірург не пообіцяв, що «Нічні вовки» приїдуть до Львова, аби пов'язати георгіївські стрічки на кожному слупі. Хірург з «фамілії» Залдостанових, лідер «вовків», скасував шляхетність певної частки мешканців Львова, що називаються байкери. Хлопці почали думати, як поділити мотоцикли непрошених гостей, які будуть в'язати «лєнточку», наприклад, на ногу Нептуна, що тримає тризуб.

 

Львівські байкери наївні, бо не знають, що на Тернопіллі є люди набагато більше загартовані. Щоправда, за це їх іноді садять до в'язниці. У вчиненні крадіжок велосипедів працівники Кременецького райвідділу міліції підозрюють чотирьох студентів місцевого вищого навчального закладу. За одну ніч студенти з колєґою викрали три велосипеди у мешканців того райцентру. Правоохоронці з'ясували, що троє збаражчан ввечері приїхали на таксі до Кременця у гості до товариша. Посиділи в барі. Вже після опівночі хлопців потягнуло на пригоди — вирішили пошукати наживи у під'їздах багатоповерхівок та підвалах. З вибором спинилися на велосипедах — товар, який легко поцупити і продати. Вкрали і продали. Важко уявити, без чого б лишилися «вовки» Хірурга, якби потрапили на очі студентам зі Збаража або Козової. Якби заїхали в Бережани, то там би їм точно показали руїни місцевого замку. А слова старшого інспектора управління громадської безпеки Степана Джинджиристого про те, що «жителі області добровільно здали до органів внутрішніх справ 14 одиниць мисливської нарізної зброї, 140 мисливських гладкоствольних рушниць, 16 одиниць холодної зброї, 2 армійських взірці, 2 одиниці саморобної та 27 — іншої зброї», для «вовків» були б цікавою і доречною інформацією.

 

Такі моцики до Львова не доїхали б 100%, бо Тернопілля «депресивне»

 

Галичина не може повноцінно робити якихось глупств без гастролерів зі сходу. Так було, коли шахтарі знову згадали про те, що їм заборгували зарплатню, але тепер вже не їхали в Київ стукати шоломами, а стали на кордоні Львівської і Волинської областей, вибірково пропускали автівки, вимагали зарплатні і соціальної справедливості.

 

Куратором дійства був вічний голова шахтарських профспілок Михайло Волинець (з того самого сходу), людина, яку тепер називають другом Ріната Ахметова. І ніхто не бридиться.

 

Зрештою, щось незрозуміле ми можемо і самі. Можливо, цьому сприяють природні катаклізми, після яких десятки населених пунктів дивляться не в телевізор, а у вікно, де гарно танцює блискавка.

 

На Юрія Галичину «накрило» тим, що спеціалісти з надзвичайних ситуацій називають «штормове попередження». У всіх областях порівняно швидко з наслідками від небесної неприємності впоралися, а це дивно і приємно.

 

Але виявилося, що можна не тільки відбудовувати, а й майструвати щось нове та корисне. Наприклад, управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації оголосило тендер на будівництво інженерних споруд для зміцнення обороноздатності держави загалом на 28,7 млн. гривень. Згідно з інформацією у Віснику державних закупівель, замовляють будівництво 12 так званих «Львівських фортець», 11 з яких на території Слов'яносербського та Попаснянського районів Луганської області. Ще одну фортецю зведуть на Львівщині, в селі Старичі Яворівського району. Вартість однієї фортеці вийде приблизно 2,4 млн. Навіщо в Старичах комплекс земляних та бетонних споруд, укриття для вояків, звідки вони також можуть провадити вогонь, знають тільки ті, хто задумав цей проект.

 

Пасувало б збудувати щось таке за 2,4 мільйона гривень

 

10.05.2015